Shutterstock

Inside Varkens

Honger naar varkensvlees groot bij Filipijnen door AVP

18 Juni 2021 - Chanti Oussoren

De Filippijnen heeft de invoer van varkensvlees over het eerste kwartaak fors opgeschroefd, wat overeenkomt volgens de planning van de regering. De invoer is met maar liefst 250% gestegen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In het eerste kwartaal van 2021 importeerde de Filipijnen 35.750 ton varkens vlees. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een toename van 250%. Dat de invoer van varkensvlees dusdanig is gestegen, is toe te schrijven aan een daling van de binnenlandse productie vanwege de Afrikaanse varkenspest (AVP).

Het land wilde de invoer van varkensvlees fors verhogen, omdat de Afrikaanse varkenspest de binnenlandse varkensstapel flink heeft uitgedund. Om dit te kunnen bereiken, zijn importtarieven tijdelijk verlaagd. Inmiddels wordt duidelijk dat dit zijn effect heeft gehad.

Canada voornaamste leverancier
Over het eerste kwartaal was Canada de voornaamste leverancier aan de Filipijnen. In totaal exporteerde het land met 13.150 maar liefst 3 keer zoveel vlees dan vorig jaar. Duitsland was vorig jaar in de betreffende periode de voornaamste leverancier, maar onze oosterburen zijn dit jaar niet te zien in de lijst van belangrijke leveranciers omdat zij door een AVP uitbraak werden geblokkeerd.

De Filipijnen importeren na Canadees varkensvlees het meest Amerikaans varkensvlees. De Verenigde Staten exporteerde circa 6.000 ton en voerde hiermee maar liefst 264% meer uit dan vorig jaar. Ook Spanje, Denemarken, Frankrijk, Nederland en Brazilië hebben allen meer varkensvlees naarv de Filipijnen verscheept.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden