Shutterstock

Inside Varkens

Kan Duitse varkensprijs onder druk staande blijven?

23 Juni 2021 - Stef Wissink

Na de forse neergang van de Duitse varkensprijzen vorige week is de lucht op de varkensmarkt nog niet geheel geklaard. Een volle Europese vleesmarkt zorgt voor aanhoudende druk op de vleesprijzen. Welke gevolgen heeft dit voor de Duitse varkensnotering van de VEZG?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Van de positieve stemming in de maand mei is al even niks meer te bespeuren. De ietwat toegenomen vraag vanuit de foodservice is onvoldoende om het extra aanbod, die met name Spaanse slachthuizen trachten te slijten aan Europese afnemers, op te nemen. De onderdelenprijzen voor varkensvlees staan daarmee onder druk.

Overvloed vlees blijft problematisch
Het marktbeeld is vergelijkbaar met vorige week. De zeer rustige Chinese vraag naar vlees heeft er voor gezorgd dat Europese exporteurs massaal vlees aanbieden op de Europese markt tegen lage prijzen. Duitse slachthuizen waren sinds het sluiten van de Chinese grenzen voor Duits varkensvlees reeds veroordeeld tot met name Europese bestemmingen.

Daarbij worden de Duitsers nu flink in de weg gezeten door vooral de Spaanse aanbieders. Ook in Spanje zijn de prijzen voor vleesvarkens en biggen deze week naar beneden toe bijgesteld. De varkensprijs is met €0,043 cent verlaagd en de biggenprijs met €6. De noteringen staan nu respectievelijk op €1,51 per kilo geslacht gewicht en €42 per stuk.

Niet verder afglijden
Hoewel het aanbod in absolute zin nog altijd niet groot is, wordt deze voor de vleesmarkt als ruim voldoende omschreven. Het in vergelijking met voorgaande jaren krappe aanbod zorgt er deze periode wel voor dat de vleesvarkensmarkt niet nog verder afglijdt. De VEZG-notering voor geslachte varkens is deze week dan ook vastgesteld op €1,48 per kilo geslacht gewicht, dat is op hetzelfde niveau als vorig week. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden