Albert Heijn

Inside Vlees

FAO: Vleesproductie stijgt wereldwijd in 2021

28 Juni 2021 - Chanti Oussoren

De voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) verwacht dat de wereldwijde vleesproductie in 2021 stijgt. Zowel de productie van varkens- en rundvlees neemt toe. De wereldwijde handel in vlees neemt daarentegen juist af.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De FAO verwacht dat de wereldwijde vleesproductie in 2021 met 2,2% toeneemt tot in totaal 346 miljoen ton. De varkensvleesproductie stijgt volgens de schatting met 4,2% het hardst tot in totaal 114 miljoen ton. Deze toename is grotendeels gebaseerd op herstel van de Chinese productie, die stijgt naar verwachting met 10% tot 46 miljoen ton. Ondanks de flinke toename blijft de wereldwijde varkensvleesproductie echter nog 5% onder het niveau voordat de Afrikaanse varkenspest toesloeg in China.

De rundvleesproductie herstelt volgens de prognose met 1,2% tot 72 miljoen ton. Hier wordt er met name vanuit de Verenigde Staten, Brazilië en China groei verwacht. Voor de productie van schapenvlees wordt rekening gehouden met een groei van 1% tot 16 miljoen ton, ook hier is China een grote stimulans in de totale groei. De wereldwijde productie van pluimveevlees neemt in 2021 naar verwachting met 1,3% toe tot 135 miljoen ton.

Wereldwijde vleeshandel
In tegenstelling tot de wereldwijde vleesproductie, verwacht de FAO dat de wereldwijde vleeshandel juist afneemt tot 42 miljoen ton. Herstel van de Chinese productie is de belangrijkste reden achter de daling.

De handel in varkensvlees daalt volgens de FAO met 0,6% tot 12,8 miljoen ton. Uit China wordt een daling van 8% verwacht in de invoer van varkensvlees. Ook uit Vietnam, Canada en het Verenigd Koninkrijk neemt de importbehoefte af. Als gevolg van de dalende importbehoefte, neemt ook de export vanuit Europa, Chili en Canada af.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden