Shutterstock

Inside Varkens

Duitse varkensprijs haalt bakzeil

14 Juli 2021 - Redactie Boerenbusiness

De moeilijke situatie op de vleesmarkt blijft de Duitse varkensprijs negatief beïnvloeden. Het is al wekenlang hetzelfde verhaal: het aanbod varkens is niet groot, maar voor de vraag naar vlees meer dan voldoende. De VEZG-notering kan de druk niet langer weerstaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De laatste weken ontvouwde zich een flinke strijd over de Duitse varkensprijs. Wekenlang stond de VEZG-prijs liefst €0,08 hoger dan de noteringen van de diverse slachthuizen. Een situatie die zich zelden heeft voorgedaan. Deze week moeten de prijsmelders van de VEZG echter bakzeil halen. Slachterijen hebben de druk verder opgevoerd.

Vakanties stimuleren niet
Waar de vraag de laatste weken al zwak was als gevolg van de teruggevallen internationale behoefte aan varkensvlees, komt daar nu de start van de vakanties nog bovenop. Slachthuizen geven aan dat (verwerkende) bedrijven uit de food en retail minder bestellingen plaatsen. Toch lijken de onderdelenprijzen voor varkensvlees in zowel Duitsland als Nederland nu wel te stabiliseren. 

De VEZG-notering moet grotendeels toegeven aan de opgebouwde druk en noteert vandaag (14-7) op €1,42 per kilo geslacht gewicht (-€0,06). Of de slachthuizen dit niveau accepteren, moet blijken. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden