Shutterstock

Inside Varkens

Britten exporteren minder varkensvlees

21 Juli 2021 - Chanti Oussoren

Het Verenigd Koninkrijk heeft in mei minder varkensvlees geëxporteerd dan vorig jaar. De daling komt voornamelijk doordat er een lagere importbehoefte was vanuit China.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal exporteerden de Britten in mei 32.100 ton varkensvlees. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een afname van 1%. De totale exportwaarde bedroeg £55,8 miljoen, een toename van 10% in vergelijking met 2020.

Van de totale uitvoer was 18.000 ton vers- en bevroren varkensvlees; een afname van 18% in vergelijking met vorig jaar. De forse daling heeft volgens sectoranalisten te maken met de dalende export richting China. Het land importeerde maar liefst 30% minder dan vorig jaar. De exportwaarde van het vers- en bevroren varkensvlees daalde met 4% tot £33,4 miljoen.

De export van slachtafval ligt nog fors boven het niveau van vorig jaar. In totaal werd er met 11.900 ton circa 40% meer geëxporteerd. Dit beperkte de algehele daling in de totale uitvoer.

Import
Ook de Britse varkensvleesimport daalde in mei, namelijk met circa 9% tot 56.100 ton. De waarde lag daarentegen juist lager en noteerde met £168,8 miljoen zo'n 5% onder het niveau van vorig jaar. De invoer van vers- en bevroren varkensvlees daalde met 6% tot 25.000 ton. Vooral vanuit Ierland, Duitsland en Polen werd minder geïmporteerd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden