Shutterstock

Inside Varkens

Duitse varkensprijs stabiel, maar ontbeert impuls

11 Augustus 2021 - Stef Wissink

Waar de Duitse varkensnotering vorige week toe moest geven aan een door de slachthuizen gewenste neerwaartse bijstelling, lijkt er iets van een bodem in de markt te ontstaan. Dat houdt niet in dat er sprake is om een ommekeer van de stemming.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Daarvoor is de vleeshandel nog altijd veel te zwak. De vraag in zowel binnen de Europese grenzen als de export naar derde landen wordt nog altijd als onvoldoende getypeerd. Toch lijken de noteringen voor nu voldoende gezakt om de markt enigszins in balans te krijgen.

Oplopend aanbod stabiliseert
Naast de matige vleeshandel liepen de laatste weken het aangeboden volume als de gewichten van slachtvarkens in Duitsland op. Het relatief koele zomerweer lijkt tot gevolg te hebben dat de vleesvarkens recent goed doorgroeiden. Afgelopen week liep het aantal slachtingen echter weer iets terug. Er werden ruim 819.000 varkens verwerkt, ruim 15.000 minder dan de week ervoor.

De Duitse VEZG-notering is deze week onveranderd vastgesteld op een niveau van €1,37 per kilo geslacht gewicht. Dat is onveranderd ten opzichte van vorige week.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden