Shutterstock

Inside Varkens

Gifbeker varkensmarkt niet leeg, opnieuw klap prijs

18 Augustus 2021 - Stef Wissink - 5 reacties

Even leek het er op dat de Duitse varkensmarkt in stabieler vaarwater terecht kwam. Nieuwe exportbelemmeringen voor Spaanse slachthuizen voeren de druk op de gehele varkensvleesketen nu alweer op.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De slachthuizen en de VEZG kwamen elkaar 2 weken geleden tegemoet en werden het eens over een prijsniveau van €1,37 per kilo geslacht gewicht. Vorige week leek de markt enigszins in evenwicht op het nieuwe en lage prijsniveau en werden de noteringen onveranderd gelaten. In de afgelopen dagen werd de druk door sommige slachthuizen weer opgevoerd en werden er opnieuw lagere prijzen geëist.

Export Spanje naar China verder onder druk
Waar de export van varkensvlees naar China al enkele maanden wat terugloopt komt deze stroom in augustus nog verder onder druk. Een viertal Spaanse slachthuizen zijn de exportlicenties voor uitvoer naar China kwijtgeraakt. Bij een uitdijende Spaanse varkensvleesproductie zullen exporteurs nog meer hun heil moeten zoeken op de Europese binnenmarkt met prijsdruk als gevolg. Over de binnenlandse vraag naar varkensvlees valt nog altijd weinig te melden, deze is rustig.

Op het moment lijken er dan ook weinig factoren aanwezig die de markt een impuls kunnen geven. Iedereen in de markt kijkt angstvallig uit naar het najaar, als het aanbod seizoensmatig weer oploopt en de markt mogelijk nog meer in onbalans raakt. De VEZG-notering voor woensdag 18 augustus is vastgesteld op €1,30 per kilo geslacht gewicht, dat is €0,07 lager dan de notering van vorige week.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden