Eigen foto

Inside Varkens

Het blijft buffelen op de biggenmarkt

6 September 2021 - Wouter Baan

Het zijn ronduit uitdagende tijden op de biggenmarkt. Door de verdere verlaging van de varkensprijs komt de afzet van biggen nog meer op de rem te staan. Hoe reageert de DCA BestPigletPrice op de forse verlaging van de Duitse biggenprijs?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Alsof de verlagingen in de voorbije weken nog niet genoeg waren, kwam er vandaag opnieuw slecht nieuws uit Duitsland. Daar kreeg de VEZG-notering een flinke opdoffer: een verlaging van €5 tot €20 per big. Dit is het laagste niveau sinds mensenheugenis en tevens typerend voor de zeer, zeer moeizame marktsituatie waar ook de algemene media in het land lucht van heeft gekregen. Ook de Nordwest-biggenprijs, die met een week vertraging noteert, hangt zodoende een fikse verlaging boven het hoofd. 

De situatie is zo dat ook voor courante koppels biggen, waarbij alles klopt, vaak geen afnemer te vinden is. Dit als gevolg van een totaal gebrek aan vertrouwen bij vleesvarkenshouders in Noordwest-Europa. Met name in Duitsland, dat een grote stempel drukt voor het sentiment op de Nederlandse markt vanwege de vele koppels die wekelijks in het land aftrek vinden. 

BPP verder omlaag
Er zijn bovendien geen prikkels die het tij kunnen laten keren. Boven de varkensmarkt hangen donkere wolken en de doorgaans moeizame oktobermaand staat nog voor de boeg. Vion verlaagt de varkensprijs deze week met 4 cent tot 1,36 per kilo. Het vleesconcern wijst de deltavariant van het coronavirus aan als stoorzender op de stroeve vleesmarkt. Al met al heerst er veel chagrijn in de sector. 

De biggenafzet in ons land loopt te stroef voor onveranderd dat vorige week nog wel gerealiseerd kon worden, zo blijkt uit de opgaven van handelaren bij DCA Markets. De schade is tegelijkertijd minder groot dan bij onze oosterburen. De notering voor week 36 daalt met €3 tot €24 per big. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden