Eigen foto

Inside Varkens

Biggenprijs met pijn en moeite onveranderd

13 September 2021 - Wouter Baan

Het piept en kraakt in de biggenhandel. Hoewel er nog altijd geopteerd wordt voor verdere verlagingen, kan de DCA BestPigletPrice deze week standhouden. Waarom is dat zo?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het verhaal op de biggenmarkt is ondertussen wel bekend. Het aanbod van biggen is op zichzelf nog niet het probleem, het nijpende is een totale gebrek aan vraag. Met name onder Duitse vleesvarkenshouders is het vertrouwen nul. Er wordt daar gesproken over de grootste crisis in 30 jaar.

Handelaren laten in toenemende mate ontvallen dat Duitse vleesvarkenshouders chauvinistischer zijn geworden in de opleg van biggen. Daarbij wordt vaker gekozen voor Duitse aanwas die in vleesconconcepten beter uit de bus komen. Het doet de toch al moeilijke afzetmogelijkheden van Nederlandse biggen geen goed.

Noteringen vinden bodem
Vleesvarkenshouders maken blijvend stemming in de hoop op verdere verlagingen. In navolging van de stabiele varkensmarkt is er voor nu even relatieve rust op de biggenmarkt. Qua prijszetting althans. Waar in Duitsland de VEZG-notering deze week is blijven staan op €20 per big, noteert de DCA BestPigletPrice onveranderd op €24. Desalniettemin blijft de tendens op de markt negatief.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden