Eigen foto

Inside Varkens

DCA BestPigletprice blijft net op onveranderd staan

11 Oktober 2021 - Wouter Baan

De druk op de biggenprijzen zet onverminderd door. Door een gebrek aan plaatsingsruimte zijn nieuwe verlagingen onontkoombaar, zoals in Duitsland het geval is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over de slechte biggenmarkt is al veel gezegd en geschreven, maar nog altijd ligt een kentering niet voor de hand. Dit omdat de gewenste impulsen uitblijven. Ondertussen blijven verlagingen opspelen. Na een paar stabiele mutaties op rij daalt de Duitse VEZG-notering deze week met €2 tot €18 per big. Niet eerder stond de notering op zo'n laag niveau.

Dumpprijzen
Het onderstreept de penibele marktsituatie die momenteel gaande is. Handelaren raken de biggen niet kwijt doordat Duitse vleesvarkenshouders weigeren om nieuwe koppels op te leggen. De hele Europese biggenmarkt is verzadigd, ook in de voormalige Oostbloklanden is de afnamebereidheid beperkt, hoewel de biggen voor slechts een tientje per stuk te koop zijn.

In Nederland opteren meerdere handelaren voor een stand still. De DCA BestPigletPrice blijft voor deze week nipt op onveranderd staan en staat daarmee €1 boven het diepterecord dat stamt uit week 48 en 49 2020 (€20).

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden