Shutterstock

Inside Varkens

Biggenexport naar historisch dieptepunt

25 Oktober 2021 - Wouter Baan

Om de afzet van biggen rond te krijgen, moeten handelaren alle zeilen bijzetten. De markt is aanhoudend slecht. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel vrije biggen in historische context spotgoedkoop te verkrijgen zijn, hebben vleesvarkenshouders geen interesse. De verwachting is dat de situatie op de varkensmarkt medio februari nog niet is verbeterd en dat werpt drempels op om op te leggen.

Doordat de slachtcijfers in Nederland en Duitsland wat achterblijven, komt er bovendien minder plaatsingsruimte vrij. Dit dwingt handelaren om de koppels van week tot week door te schuiven, of anders naar de slacht te doen.

Diepterecord voor biggenexport
De biggenexportcijfers zakken steeds verder terug. In de tweede week van oktober (week 41) kwam de afzet in Duitsland zelfs onder de 50.000 uit, een historisch dieptepunt. De 'flexmesters' in Duitsland zijn afgehaakt, dat moge duidelijk zijn. Er zijn bovendien geen alternatieven voor de verliezen in Duitsland, want ook de Spaanse markt is verzadigd. 'Dumpbestemmingen' in Oost-Europa zijn ook lastig te vinden.

Hoewel diverse handelaren bij DCA Markets voor verdere verlagingen opteren, kan de DCA BestPigletPrice deze toch standhouden op €20,50 per big. De Duitse VEZG-notering blijft staan op €18.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden