Shutterstock

Inside Voer

Brokprijs trekt zich niets aan van varkensprijs

29 Oktober 2021 - Jurphaas Lugtenburg

De hectiek op de grondstoffen is alles behalve over. Graanprijzen blijven goed op niveau of stijgen zelfs. Dat is dan weer terug te zien in de brokprijzen, die zijn in oktober wederom gestegen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het is opmerkelijk dat de prijzen van maïs en soja op de Amerikaanse beurs goed standhouden. De oogst in de VS vordert gestaag en de opbrengsten zijn volgens verschillende bronnen goed. Doorgaans zakken de prijzen tijdens de oogst vanwege aanbod van maïs of soja door direct aanbod, maar dat blijft nu uit, net als eerder dit jaar ook bij tarwe gebeurde.

Brokken steeds duurder
Bij de rundveebrokken is snijmaïskernbrok het hardst in prijs gestegen, namelijk met €0,35 naar €39,80 per 100 kilo, zo blijkt uit de cijfers van Wageningen Economic Research. Standaartbrok A en Eiwitrijke brok (B) zijn beide €0,10 duurder geworden en komen daarmee uit op respectievelijk €28,65 en €30,75 per 100 kilo. Rose klaverbrok is €0,25 duurder geworden en kost in oktober €32,20 per 100 kilo. Vleesstierenbrok staat op €29,45 per 100 kilo, €0,20 duurder dan in september.

De varkensbrokken zijn nog harder gestegen dan de rundveebrokken. Babybiggenkorrel, start/overgangskorrel en vleesvarkensbrok zijn alle drie €0,25 duurder geworden ten opzichte van september en kosten daarmee in oktober respectievelijk €40,60, €33,25 en €28,75 per 100 kilo. Zeugenbrok dracht komt op €30 per 100 kilo. Dat is €0,30 hoger dan vorige maand. Zeugenbrok lakto is eveneens €0,30 duurder geworden en komt daarmee uit op €34,50 per 100 kilo.

Wat kunnen we verder verwachten?
De Boerenbusiness Mengvoerprijsindicator voorziet dat de brokprijzen de komende maand wat zullen dalen. Gelet op de goede Amerikaanse oogst en de normale seizoenspatronen zou dat ook logisch zijn. De markt volgt dit jaar echter niet de gebruikelijke patronen. Zo zitten de noteringen van voertarwe, maïs en voergerst op de beurs in Rotterdam al weken in een stabiele lijn naar boven. En die notering geeft vaak een goede indicatie wat er reëel op de Nederlandse markt wordt betaald.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden