Shutterstock

Inside Varkens

Duitse varkensprijs zorgt niet voor verrassing

17 November 2021 - Stef Wissink

De varkensmarkt zit in een impasse. De vleeshandel loopt wat makkelijker, maar het aanbod slachtrijpe dieren overstijgt de verwerkingscapaciteit in zowel Duitsland als Nederland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Waar de sector al enkele weken hoopt op toch nog een kleine impuls voor de varkensprijzen voor het einde van het jaar, lijkt dit er niet meer van te komen. De hoop is vooral gebaseerd op de recent wat opgelopen prijzen voor verschillende varkensonderdelen.

De nog altijd afgeslankte verwerkingscapaciteit - door gebrek aan personeel en coronabesmettingen - zorgt er echter voor dat slachthuizen absoluut geen moeite hoeven te doen om de haken te vullen. In Nederland wordt gesproken over een wat ruimer aanbod slachtrijpe varkens omdat gesloten bedrijven vanwege de matige biggenprijzen hebben besloten 'overgebleven' dieren niet te verkopen voor de export, maar zoveel mogelijk zelf af te mesten.

Slachtaantallen flink hoger
In dit kader is het positief te noemen dat de slachtaantallen afgelopen week flink zijn opgelopen. Nadat een week eerder het aantal slachtingen een stuk lager lag als gevolg van Allerheiligen (1 november) liep het aantal geslachte dieren afgelopen week op tot 847.994 stuks, ruim 50.000 meer dan de week ervoor toen er 781.234 varkens aan de Duitse slachthaken hingen. Het gemiddeld geslachte gewicht bleef stabiel op 97,7 kilo.

De Duitse VEZG-notering blijft ook deze week, voor de zevende week op rij, op €1,20 per kilo geslacht gewicht.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden