Shutterstock

Nieuws Vlees

Makro komt met halve varkenskarkassen

19 November 2021 - 1 reactie

Vleesliefhebbers kunnen straks groots inslaan bij Makro. De grootaanbieder gaat halve varkenskarkassen aanbieden. Het doel is om afnemers zo tegemoet te komen in de stijgende voedselinflatie.

Dit meldt de Belgische agrarische nieuwssite Vilt. Makro experimenteerde eerde al met halve rundkarkassen en gaat nu ook halve varkenskarkassen aanbieden. Makro verwacht dat de (vlees)prijzen vanaf het nieuwe jaar hard oplopen door de onrust op de mondiale grondstofmarkten. Met name rund- en pluimveevlees zijn schaars en daardoor duur. Halve karkassen leveren klanten kwantumvoordeel op. 

Het idee komt uit China waar consumenten gewend zijn om (halve) karkassen te kopen. Daarmee weten de Chinezen zeker dat ze geen kat in de zak kopen. Oftewel het karkas bewijst dat varkensvlees ook daadwerkelijk varkensvlees is.

Voor de geplaagde varkensmarkt is het plan van Makro een welkom initiatief, hoewel de volumes natuurlijk geen verschil maken. Er is momenteel sprake van een overaanbod varkensvlees. Daarbij kampen slachterijen met grote personeelstekorten, vooral uitbeners worden hard gemist.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
info 22 November 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10895295/makro-biedt-halve-varkenskarkassen-aan]Makro biedt halve varkenskarkassen aan[/url]
Half varken 40 kg incl. botten kan in een vriezer van 100 liter is met een gezin van 4 personen in 40 dagen weer aan de andere helft toe. Financieel eet je erg goedkoop , je moet er wat voor doen maar als je 40 uur in de week werkt heb je nog tijd genoeg over om het vlees in stukjes te snijden en in te pakken
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Sprong in slachtcijfers laat varkensmarkt onberoerd

Analyse Varkens

Sprong in slachtcijfers laat varkensmarkt onberoerd

Corona dooft sprankje hoop op varkensmarkt

Inside Varkens

Corona dooft sprankje hoop op varkensmarkt

Afrikaanse varkenspest bedreigt varkenshouderij

Dossier Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest bedreigt varkenshouderij

Recordwinst Danish Crown, varkenshouder profiteert

Nieuws Jaarcijfers

Recordwinst Danish Crown, varkenshouder profiteert

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief