Shutterstock

Inside Varkens

Iets vlottere vleeshandel, geen impuls varkensprijs

24 November 2021 - Stef Wissink - 1 reactie

De Duitse varkensmarkt kabbelt impulsloos richting het einde van het jaar. De markt lijkt iets soepeler te lopen, zo blijkt ook uit de door DCA Markets verzamelde prijsopgaves voor varkensvleesonderdelen. Toch lijkt een impuls voor de varkensprijs er niet meer in te zitten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De volumes in de vleeshandel hebben de afgelopen weken wat impulsen gekregen. Sinds ongeveer een maand zijn ook de verschillende onderdelenprijzen van varkensvlees voorzichtig wat naar boven gekropen, zoals blijkt uit de door DCA verzamelde prijsopgaves. Afgelopen week werden buiken gemiddeld 5 cent, nekken 2 cent en schouders 1 cent duurder verkocht. Slachters kampen echter met hoge kosten voor arbeid, personeel en energie en de inkoopprijzen worden niet verhoogd. Bovendien zorgen storingen en coronauitbraken blijvend voor doorgeschoven varkens.

Aanbod groot genoeg voor de verwerkingscapaciteit
De aan de verwerkingscapaciteit afgemeten ruime beschikbaarheid van slachtrijpe dieren nopen slachthuizen er ook niet toe om meer aan de leveranciers te betalen. In Duitsland werden vorige week 836.759 varkens geslacht en nam het gemiddelde geslacht gewicht iets af tot 97,6kg. Hoewel het aantal slachtingen daarmee ruim 10.000 stuks lager lag dan een week eerder, duidt het licht gezakte geslacht gewicht er op dat het aanbod in ieder geval niet verder lijkt op te lopen.

De Duitse VEZG-notering komt voor deze week wederom uit op €1,20 per kilo geslacht gewicht.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox