Shutterstock

Inside Varkens

Biggenprijs sprokkelt opnieuw wat winst

29 November 2021 - Wouter Baan

De DCA BestPigletPrice zet deze week opnieuw een stapje om uit het diepe prijsdal te ontsnappen. Vanaf het exportfront komen er langzaam maar zeker betere berichten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Lang was de biggenmarkt omgeven door slecht nieuws, maar dat lijkt nu meer en meer naar de achtergrond te verdwijnen. De prijsverhogingen in de afgelopen weken wekt vraag los. Vraag en aanbod zijn nu redelijk in balans, er hangen geen koppels meer boven de markt.

Spaanse vraag verbeterd 
In toenemende mate maken handelaren melding van een verbeterde exportvraag, met name vanuit Spanje, wat in deze tijd van het jaar gewoon is. De Spaanse biggennotering onderschrijft dit beeld en steeg afgelopen week met €2. Ook in Duitsland kleuren de borden groen, de VEZG-notering stijgt deze week met €1 tot €20 per big.

Al met al loopt de biggenhandel wat vlotter. Op basis van de opgaven stijgt de DCA BestPigletPrice deze week zodoende met €1 tot €22,50 per big. Voor de komende weken is het waarschijnlijk dat de markt omhoog blijft kijken, al zijn grote prijsstijgingen niet waarschijnlijk. Dit vanwege de aanhoudend lage varkensprijzen die, ondanks de naderende kerst, geen aanstalten naar boven maakt.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden