Shutterstock

Nieuws Varkens

Kerst en corona houden varkensmarkt in balans

1 December 2021 - Stef Wissink

De impasse op de varkensmarkt duurt voort. Aan de ene kant is de stemming over de afgelopen weken licht verbeterd en is de bevoorrading voor Kerst op gang gekomen. Anderzijds zorgt de nieuwe coronapiek, met bijbehorende maatregelen, voor een bedrukter sentiment in de afzet naar de horeca.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wel lijkt de druk in het aanbod van levende varkens in Duitsland wat van de ketel. Ook in Nederland melden handelaren dat de handel iets vlotter loopt dan enkele weken geleden. De opgelopen slachtaantallen bij onze oosterburen en meerdere zaterdagse slachtdagen bij de Nederlandse slachthuizen zorgen voor een toegenomen verwerkingscapaciteit. Overall blijft het aanbod van varkens echter voldoende om de vraag van de slachthuizen te bedienen.

Prijsontwikkeling onderdelen stokt
De onzekerheid die de huidige coronasituatie met zich meebrengt, is af te lezen aan de mutaties voor de varkensonderdelen, gepubliceerd door DCA. Waar de afgelopen periode bijna wekelijks wat (kleine) plusjes te noteren waren, blijft deze week alles stabiel. De vleeshandel kan de positieve impulsen - die vanuit de bevoorrading voor de feestdagen uitgaan - niet in klinkende munt omzetten. Dit vanwege een meer voorzichtige vraag uit de out-of-home-kanalen.

De slachtaantallen liepen afgelopen week in Duitsland opnieuw aardig op en komen uit op een niveau die we al tijdje niet hebben gezien. Duitse slachthuizen verwerkten vorige week 862.088 dieren, met een gemiddeld geslacht gewicht van 97,5 kilo. Dat is onveranderd ten opzichte van een week eerder. De Duitse VEZG-notering is woensdag 1 december vastgesteld op €1,20 per kilo geslacht gewicht.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden