Shutterstock

Analyse Biggen

Plusje voor biggenprijs in tamme week

27 December 2021 - Wouter Baan

Het is deze week even geen business as usual op de biggenmarkt. Toch zit er nog wel een plusje in de voor de DCA BestPigletPrice.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De afzet van biggen staat op een lager pitje. Er wordt deze weken minder geslacht, waardoor de plaatsingsruimte krapper uitpakt. Daarbij hebben veel vrachtwagenchauffeurs vrij. Dit maakt het lastiger om verre exportbestemmingen als Spanje aan te rijden. 

Kalm, maar niet loom
Handelaren omschrijven de Nederlandse markt als kalm, maar niet als loom. Hier en daar zit wel vraag nu de noteringen van week tot week stapjes maken. De Duitse VEZG-notering blijft overigens wel staan op het niveau van afgelopen week: €23 per big. Ook in Duitsland is de markt rustiger, zoals dat in heel Europa het geval is.

Uit opgaven bij DCA Markets blijkt dat niet alle handelaren voor een verhoging pleiten. Toch wijst het gemiddelde van de opgaven wel een stijging uit, waarmee de DCA BestPigletPrice stijgt tot €26 per big.

-------

Toelichting DCA Markets

DCA BestPigletPrice Opgaven van - tot Gemiddeld Notering Aantal opgaven
Week 52 25,00 - 27,00 25,833 26,00 20

Toelichting:
De biggenhandel wordt als willig en vlot omschreven. Wat de handel nog het meest plaagt is de al maandenlange onveranderde vleesvarkensnotering. Daardoor wordt het optimisme in biggen geremd. Toch geven meerdere handelaren er door hun opgaven blijk van dat een kleine verhoging op zijn plaats is gelet op de vriendelijkere handel.

In totaal waren er deze week twintig opgaven (0). De getallen tussen haakjes geven aan hoeveel opgaven er aan de onderkant buiten de boot vielen (negatieve getal) en hoeveel aan de bovenkant (positieve getal). Wanneer er een nul staat zijn alle opgaven meegenomen.

Opmerkingen van handelaren meegegeven met de prijsmutatie voor week 52:
- Onveranderd. Rust bewaren nu.
- Minder vraag vanwege minder plaatsingsruimte. Ook in de export minder transportbewegingen.
- Even rust in week 52, net als in heel Europa.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden