Shutterstock

Analyse Varkens

Lauwe vleeshandel tekent varkensmarkt nog steeds

5 Januari 2022 - Stef Wissink - 3 reacties

Zoals verwacht is de Duitse varkensprijs woensdag 5 januari op hetzelfde niveau vastgesteld als de laatste notering van 2021. De vleeshandel verloopt de eerste week van het jaar zwak en het aanbod van varkens is ruim voldoende.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel de feestdagen dit jaar in het weekend vielen, en er dus minder veel slachtdagen uitvielen, werden de slachtplannen recent flink naar beneden bijgesteld. Dit zorgt ervoor dat links en rechts toch wat varkens zijn blijven liggen die nu verwerkt moeten worden, zo wordt gemeld. Ook zijn er een aantal varkens bewust naar het nieuwe jaar geschoven in verband met de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten.

Vleeshandel lauw
Hoewel de vleeshandel altijd rustig is in de eerste weken van het jaar doet ook de coronacrisis de markt geen goed. De vraag naar varkensvlees is rustig, blijkt uit de prijsopgaven voor de DCA-notering Varkensonderdelen. Met name haasjes moeten het na de feestdagen ontgelden, met een min van €0,50 per kilo. Ook ribben, nekken, schouders, middels en wangen zijn goedkoper. Daarmee is zeker een gedeelte van de plusjes in de maanden november en december tenietgedaan.

Het aantal slachtingen liep in de week 51 (maandag 20 tot en met vrijdag 24 december) al fors terug tot krap 664.000 stuks. Het gemiddelde geslacht gewicht bleef onveranderd: 96,5 kilo.

De Duitse VEZG-notering is voor deze week onveranderd vastgesteld op €1,23 per kilo geslacht gewicht. De noteringen van de grote slachters staan nog altijd €0,03 lager op €1,23 per kilo geslacht gewicht.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden