Shutterstock

Analyse Biggen

Onrust maakt einde aan opmars biggenprijs

17 Januari 2022 - Wouter Baan

Nu de varkensprijzen geen standhouden, komt er een einde aan de wekenlange opmars van de biggenprijzen. Er is volgens handelaren te veel onrust om een verhoging te forceren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er is momenteel even geen ruimte voor hogere biggenprijzen, hoewel het aanbod net als in de afgelopen week overzichtelijk is. Door de onrust die op de varkensmarkt is ontstaan, is de weerstand bij vleesvarkenshouders flink toegenomen. De recente prijsverlagingen bij de grote Duitse slachterijen Tönnies en Vion hakken flink in op het toch al broze sentiment in de sector.

Er zijn bovendien zorgen over de draagkracht van de Nederlandse slachterijnoteringen, wat af te lezen is aan de verlaging van Vion deze week. De vleesonderdeelprijzen, die worden gemonitord door DCA, dalen ook deze week. Vooral het middenstuk en de procureurs dalen in waarde.

Stijging kan niet lijden
Kijkend naar het aanbod en de seizoensmatige trend die zichtbaar is, dan zou een klein plusje van de biggenprijs te rechtvaardigen zijn. Een verdere stijging van biggenprijs kan onder de huidige omstandigheden echter nu even niet lijden bij velen in de sector. Daarom opteren veel handelaren bij DCA Markets om de markt niet te forceren, omdat dit mogelijk tot vraaguitval kan leiden.

De DCA BestPigletPrice blijft zodoende staan op €28 per big en daarmee komt er een einde aan negen weken achtereenvolgende prijsstijgingen. Ook de Duitse biggenprijs (VEZG) maakt om diezelfde reden een pas op de plaats en noteert onveranderd €24.

Klik hier voor een toelichting om de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden