Shutterstock

Nieuws Varkens

Varkensslachtingen Duitsland nóg verder terug

2 Februari 2022 - Stef Wissink - 2 reacties

De situatie op de varkensmarkt is onveranderd moeizaam. De verwerkingscapaciteit wordt door het hoge ziekteverzuim vanwege corona flink gereduceerd. Het aantal slachtingen in Duitsland was in week 3 al historisch laag, maar liep in week 4 nóg verder terug.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Duitse slachthuizen verwerkten vorige week 767.000 varkens. Dat waren er 26.000 minder dan een week eerder. Er is, net als in andere bedrijfstakken, sprake van een hoog verzuim onder medewerkers wat de capaciteit in de slachterijen onder druk zet. 

Het gemiddelde geslachte gewicht liep vorig week echter slechts licht op, tot 97,3 kilo. Het feit dat de gewichten niet sterk oplopen duidt erop dat het varkensaanbod in Duitsland ook daadwerkelijk kleiner is dan in andere jaren en dat er niet veel varkens in de stallen blijven liggen. In Nederland lijkt het aanbod wat dat betreft wat ruimer en is het lastig om alle aangeboden dieren op gewenst tijdstip aan de haak te krijgen, zo klinkt het in de handel.

Vleeshandel stabiel, maar ook geen impulsen
De onderdelenprijzen van varkensvlees hebben deze week niet verder terrein prijs hoeven geven. De DCA-varkensonderdelen notering was voor alle deelstukken stabiel. De vraag is zwak maar het aanbod blijft, mede door de beperkte slachtcapaciteit, ietwat binnen de perken. Het blijft vooralsnog wachten op meer beleving in de vraag naar varkensvlees.

Al met al blijft de varkensmarkt qua prijsniveau stabiel hangen op lage niveau's. De VEZG-notering is opnieuw vastgesteld op €1,20 per kilo geslacht gewicht.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden