Shutterstock

Nieuws Varkens

Varkens KI Twenthe start Deense samenwerking

14 Februari 2022 - Stef Wissink

Coöperatie Varkens KI Twenthe heeft begin februari een samenwerkingsovereenkomst getekend met Klasse uit het Brabantse Son en haar Deense moederbedrijf DanBred. Hiermee komt sperma van DanBred-beren beschikbaar voor de afnemers van de Twentse KI-organisatie. Dat melden beide bedrijven in een persbericht.

In de beginfase zal het fokkerijsperma afkomstig zijn van beren die op het KI station van Klasse in Noord-Brabant staan. Het sperma wordt uitgeleverd via Varkens KI Twenthe. In de toekomst kan de samenwerking verder worden uitgebreid met het huisvesten van DanBred-beren op het Twentse KI-station in Fleringen.

Partijen tevreden
Varkens KI Twenthe toont zich tevreden met de samenwerking. "Al meer dan vijftig jaar levert onze coöperatie sperma van de beste fok- en eindberen van diverse fokkerijorganisaties naar onze leden in de Twentse regio. Onze leden willen de beste genetica inzetten, onze coöperatie zorgt ervoor dat deze genetica beschikbaar komt", licht manager Sanne Oudhof toe.

Ook Klasse en DanBred zijn verheugd met de samenwerking. John Nijhoff van DanBred Nederland geeft aan dat 'de regio Twente veel professionele varkenshouders kent die ongeveer 8% van de Nederlandse varkens produceren'.

Varkens KI Twente is een onafhankelijk opererende KI-organisatie en levert sperma van meerdere grote fokkerij organisaties als Topigs Norsvin, PIC en Hypor.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden