Eigen foto

Analyse Biggen

Twijfel sluipt na prijsrally in biggenmarkt

21 Maart 2022 - Wouter Baan

Nu het extreme op de varkensmarkt er vanaf is, doet ook de biggenprijs het wat rustiger aan. De ondertoon op de markt is nog steeds positief, al slaat er op sommige plekken de twijfel toe.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het stof is na de extreme prijsrally van de afgelopen weken neer aan het dwarrelen, en varkenshouders zijn aan het rekenen geslagen. Met de huidige big- en voerkosten is het rendement in de vleesvarkenshouderij geen garantie. Dit remt de prikkel om biggen op te leggen, of roept in elk geval weerstand op.

Geluiden zijn te horen dat gesloten bedrijven de biggen verkopen, omdat dit beter zou rekenen. Ook de exportvraag in Duitsland en Spanje is lauwer, zo geven handelaren aan. Al met al is de biggenmarkt opwaarts momentum aan het verliezen, maar het gaat te ver om de markt als zwak te bestempelen.

Gaat de markt afvlakken? 
De Duitse VEZG-notering stijgt deze week met €3 tot €58 per big, wat het hoogste niveau is sinds 2020. De DCA BestPigletPrice – doet het basis van de opgaven – iets rustiger aan en stijgt met €2 tot €56 per big. Wanneer de varkensprijzen daadwerkelijk afvlakken, lijkt het stijgingstempo voor de biggenprijzen in de komende weken vrij beperkt. In de afgelopen twee jaren tikte de BPP in deze week van het jaar het hoogtepunt aan. Dit kan gezien worden als een historische aanwijzing. Voor wat het waard is. 

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden