Shutterstock

Analyse Varkens

Kleine plus DCA Beursprijs op varkensmarkt

25 Maart 2022 - Wouter Baan - 3 reacties

Na een wilde achtbaanrit in de afgelopen weken is nu de vraag hoeveel stijgingspotentie de varkensprijzen in Europa nog hebben. Het aanhoudend krappe aanbod in Duitsland en de sterk verbeterde vleesvraag bieden de markt veel steun. Is het genoeg voor een verhoging van de DCA Beursprijs 2.0?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dat de VEZG-notering deze week met €0,07 pluste tot €1,92 per kilo was, met name voor varkenshouders, een aangename verrassing. De verwachting was immers dat de Duitse varkensprijs zou afvlakken, of anders een minimale plus zou wegzetten. Dat de Internetbeurs vandaag met 5 cent steeg tot €2,05 kan gezien worden als een bevestiging dat de verhogingen geen gebakken lucht zijn. Ondanks een bult stemmingmakerij volgen de Duitse slachterijen, omdat anders teveel haken leeg blijven om aan de contractverplichtingen te voldoen.

Dat de hoge varkensprijs bij slachterijen knelt, is niet te zwaar aangezet. De concerns (Westfleisch en Vion) die tot nu toe met de jaarcijfers over 2021 kwamen, moesten een miljoenenverlies incasseren. De rode cijfers zorgden ook op de boer en in de handel voor een schrikreactie.

Staat DCA Beursprijs te strak?
Een aantal handelaren geven aan dat de DCA Beursprijs te strak staat ten opzichte van de slachterijnoteringen. Het is inderdaad een feit dat de Beursprijs, qua stijgingstempo, zo'n 6 cent voorloopt op de noteringen van Compaxo en Van Rooi. Desalniettemin sturen veel handelaren ook voor komende week op een verhoging aan, met de geachte dat de top nog niet is bereikt. Een onveranderde mutatie zou dan een slecht signaal zijn.

Op basis van de opgaven stijgt de DCA Beursprijs voor geslachte varkens €0,02 tot €1,81 per kilo. De prijs van levende varkens stijgt met 1 cent tot €1,40 per kilo. 

Klik hier voor een toelichting op de notering. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden