Shutterstock

Nieuws Varkensmarkt

Varkensstapel VS slinkt harder dan verwacht

4 April 2022 - Wouter Baan

Het aantal varkens in de Verenigde Staten is in de afgelopen maanden verder gedaald, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie (USDA). De Amerikaanse varkensprijs profiteert hiervan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op 1 maart telde de VS 72,2 miljoen varkens. Dit is 2% minder dan dezelfde maand een jaar eerder en 3% minder ten opzichte van de telling van afgelopen december. In de komende maanden ligt een herstel niet in het verschiet, gezien het aantal zeugen in een jaar tijd met 1,9% is geslonken tot 6,09 miljoen.

De krimp is groter dan analisten hadden voorzien. Wat ook opvalt, is dat de productie per zeug stagneert. Het gemiddeld aantal levende biggen per worp was tussen december en februari 10,95, tegenover 10,94 in dezelfde periode een jaar eerder.

Prijs rap omhoog
Waar de Europese varkensprijzen sinds kort hard zijn opgelopen, stijgt de Amerikaanse Iowa/Minnesota-noteringen al wat langer. Tussen november en maart steeg deze van $1,20 tot bijna $2,50 per kilo. Sinds half maart nemen de prijzen wel gas terug. De Amerikaanse markt profiteert van een sterke binnenlandse vleesvraag nu de coronacrisis voorbij is. Daarbij importeert buurland Mexico grote volumes. De varkensvleesvoorraden lagen afgelopen februari dan ook 6% onder het niveau van het jaar daarvoor.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden