Hendrix Genetics

Analyse Biggen

Ook biggenmarkt neemt gas terug

4 April 2022 - Wouter Baan

Nu de historische prijsrally op de varkensmarkt voorbij is, neemt ook de biggenmarkt gas terug. Daarmee is het aannemelijk dat de seizoensopleving nu achter ons ligt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenprijs is zo snel gestegen, dat insiders nu de vraag stellen of de prijsopleving niet te snel is gegaan. Zeker nu de varkensprijs voorlopig aan zijn taks zit. Ondanks de fors verbeterde opbrengsten blijven vleesvarkenshouders terughoudend om op te leggen. De torenhoge kosten maakt dat de marges nog altijd onder druk staan.

Het aanbod biggen is op zichzelf redelijk beperkt, maar de vraag houdt ook niet over. De vraag uit Duitsland en Spanje is veel rustiger dan andere jaren. Dit zet dan ook een rem op de exportcijfers en daarmee valt het aanbod toch ruim uit.

DCA BestPigletPrice
De Duitse VEZG-notering vlakt voor deze week af op €60 per big. De Nederlandse handel is verdeeld wat betreft de opgaven voor de DCA BestPigletPrice. Waar sommigen pleiten om (net als bij de DCA Beursprijs) een neerwaartse correctie door te voeren, pleiten anderen voor onveranderd. Op basis van de opgaven kwam er een mutatie uit van min €1, waardoor de DCA BestPigletPrice zakte naar €56,00.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden