Shutterstock

Nieuws Varkens

Ook druk op Duitse varkensnotering neemt toe

12 April 2022 - Stef Wissink - 1 reactie

Hoewel de DCA-Beursprijs 2.0 vrijdagavond nog net onveranderd noteerde, lijken negatieve prijscorrecties van de varkensnoteringen deze week onvermijdelijk. Gisteren verlaagde Vion haar notering al met €0,05 per kilo geslacht gewicht (inclusief btw).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het verloop van de internetbeurs van de ISN belooft weinig goeds voor de Duitse prijsmutatie van morgen. Er werd bij de veilingsronde van vandaag (12 april) geen enkele partij varkens verkocht. Vorige week vrijdag (8 april) werd nog een klein aantal varkens (400 stuks) verkocht voor gemiddeld €1,97 per kilo. Het uitvallen van een tweetal slachtdagen zorgt ervoor dat er op dit moment voldoende varkens voor de slachtplannen beschikbaar zijn.

Slachthuizen klagen, vleeshandel stroef
Vorige werd in de handel al gemeld dat de vraag naar varkens flink bekoeld was. Slachterijen schroefden de gevraagde aantallen terug. Naast de uitval van slachtdagen wordt ook de stroef lopende vleeshandel genoemd als oorzaak.

Hoewel de slachthuizen al wekenlang melding maken dat de verhoogde inkoopnoteringen niet snel genoeg konden worden doorgegeven in de keten maken de varkensonderdelenprijzen nu zelfs een flinke duikeling naar beneden. Dat blijkt uit de DCA-mutaties varkensvleesonderdelen. Vooral de hammen moeten deze week met een gemiddelde min van 17 cent flink inleveren.

De prijsverwachting voor morgen is al met al vrij somber. Een prijscorrectie ligt voor de komende slachtweek in het verschiet.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden