Shutterstock

Nieuws Varkens

China voert varkensslacht met miljoenen op

21 April 2022 - Stef Wissink - 3 reacties

Ondanks dat de varkensprijzen in China al bijna een jaar lang onder druk staan wordt de varkensproductie nog altijd flink uitgebreid. Over het eerste kwartaal van 2022 werden er miljoenen varkens meer geslacht dan over het eerste kwartaal van 2021.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dat blijkt uit cijfers van het Chinees bureau voor de statistiek. De varkensvleesproductie kwam uit op 15,6 miljoen ton, zo'n 14% boven het niveau in dezelfde periode vorig jaar. Het was bovendien de hoogste kwartaalproductie sinds het vierde kwartaal van 2018, net na de eerste uitbraken van Afrikaanse varkenspest (AVP) in het land. Bovendien ligt de productie over het eerste kwartaal inmiddels weer boven die van de eerste kwartalen in de pre-AVP jaren 2017 en 2018. Een woordvoerder van het Chinese ministerie  wijst erop dat de grote productie samenhangt met de forse zeugenstapel in het land tijdens het tweede kwartaal van 2021. 

Aantal slachtingen stijgt ook 14%
In het eerste kwartaal werden uiteindelijk 195 miljoen varkens geslacht. Dat waren er zo'n 24 miljoen meer dan over het eerste kwartaal van 2021. Vooral de grote varkensbedrijven lijken hun productie, ongeacht de marktsituatie, steeds verder uit te breiden. 

Volgens tevens bekendgemaakte cijfers over het aantal varkens in het land lijkt de slechte marktsituatie nu wel langzaam invloed te gaan krijgen op de omvang van de varkensstapel. Het Chinees statistisch bureau raamt het aantal varkens eind maart op in totaal 422,5 miljoen stuks. Dat zijn er  zo'n 27 miljoen minder dan de 449,2 miljoen varkens die er eind december geteld werden. Mogelijk dat het aantal slachtingen op dit moment dus tegen een piek aanhikt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden