Shutterstock

Analyse DCA BestPigletPrice

Biggenprijs zakt door 50 eurogrens

25 April 2022 - Wouter Baan - 3 reacties

De druk op de Nederlandse biggenprijs zet door, ondanks dat de rust op de varkensmarkt weer is teruggekeerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenmarkt heeft 'de pech' dat de varkensprijzen – tijdens de rally in maart – niet verder zijn opgelopen. Op basis van de huidige varkensprijzen zijn de bigkosten namelijk te hoog om groene cijfers te schrijven. Dit maakt dat er momenteel nauwelijks vraag is naar biggen, temeer omdat de seinen voor een nieuwe opleving op de varkensmarkt niet op groen staan.

Door twee gebroken slachtweken heeft de biggenafzet bovendien een behoorlijke vertraging opgelopen. Vooral voor vrije koppels is geen markt, en daardoor zijn ze extreem lastig te slijten. Dit zet de algehele markt onder druk. Feitelijk zijn er op dit moment teveel biggen. Ook de exportvraag laat het afweten, zeggen handelaren. Dit blijkt ook uit de exportcijfers, die fors achterblijven op andere jaren. De teruggang is niet alleen af te schuiven op de krimp van de Nederlandse zeugenstapel, maar daarachter schuilt ook vraaguitval.

BestPigletPrice gaat omlaag
De Duitse VEZG-biggenprijs kan nog altijd standhouden op €60 per big. De druk op de Nederlandse prijzen, die afhankelijk zijn van exportvraag, is echter groter. Op basis van de opgaven bij DCA Markets zakt de DCA BestPigletPrice met €1,50 naar €49,50 per big.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden