Shutterstock

Nieuws Varkens

Stabiele varkensprijs in stroeve varkensmarkt

27 April 2022 - Redactie Boerenbusiness

De varkenshandel verloopt nog altijd vrij stroef. Niet alle slachtrijpe dieren zijn tijdig te plaaten. Een stabiliserende vleeshandel lijkt er voor te zorgen dat de markt niet verder afglijdt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Handelaren geven aan dat de varkenshandel bijzonder hectische maanden kent. Na een dramatische start waarin varkens zeer moeilijk te verkopen waren, klaarde de lucht in maart compleet op en was het aanbod varkens soms wat aan de krappe kant, deels doordat varkens werden vastgehouden. Vervolgens is de positieve ondertoon weer vlot verdwenen, want op het moment zijn slachtrijpe vleesvarkens al wekenlang weer stroef te verkopen. Een vraagimpuls vanuit Duitsland lijkt, ondanks het historisch gezien krappe aanbod aldaar, uit te blijven.

Vleeshandel stabiliseert
Dat de markt ondanks het ruime aanbod niet verder afglijdt, lijkt voort te komen uit wat meer rust in de vleeshandel. Na een paar weken met negatieve mutaties voor de diverse varkensvleesonderdelen werden er deze week zelfs weer wat plusjes opgeschreven, zo blijkt uit de DCA-mutaties varkensvleesonderdelen. Het varkenskarkas wint deze week zo'n €0,02 per kilo aan waarde. De hoop is dat de vraag naar varkensvlees de komende periode een nieuwe impuls krijgt.

Het varkensaanbod in Duitsland blijft historisch gezien ondertussen klein. Er werden vorige week, beïnvloed door de uitgevallen slachtcapaciteit op tweede paasdag, 671.642 varkens geslacht met een gemiddeld gewicht van 98,0 kilo. Het gemiddelde geslacht gewicht neemt daarmee met 0,3 kilo toe ten opzichte van één week eerder.

De Duitse VEZG-notering komt uit op €1,95 per kilo geslacht gewicht. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden