Shutterstock

Nieuws Varkens

Deense varkenshouderij krimpt nu ook fors

12 Mei 2022 - Stef Wissink - 1 reactie

Waar in ons eigen land en omringende landen de varkensstapel al een aantal jaren krimp laat zien bleef de Deense varkensstapel lange tijd een licht groeiende tendens vertonen. De te lage biggen- en varkensprijzen zorgen er echter voor dat nu ook het aantal varkens in Denemarken fors daalt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op 1 april 2022 lagen er in 689.000 minder varkens in Deense stallen. Het totaal aantal varkens kwam daarmee uit op 12,47 miljoen, een krimp van 5,2%. Het aantal varkens liep daarbij in alle diercategorieën terug. Het aantal vleesvarkens kromp het sterkst.

Krimp vleesvarkens sterkst
Er werden in april nog 2,91 miljoen vleesvarkens geteld. Een daling van 7,0% ten opzichte van één jaar eerder. Dat het aantal vleesvarkens het sterkst kromp wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het wegwerken van slachtachterstanden die er vorig jaar vanwege coronaproblematiek in slachthuizen ontstonden. Het aantal biggen tot 20 kilo daalde met 4,7% tot in totaal 2,57 miljoen. Het aantal biggen en jonge vleesvarkens van 20 tot 50 kilo zakte met 4,5% terug tot in totaal 5,77 miljoen stuks.

Ook het aantal zeugen loopt inmiddels snel terug. Het totaal aantal zeugen kromp met 74.000 stuks, ofwel 5,8%, tot in totaal 1,19 miljoen. Het krimpend aantal zeugen zal er hoogstwaarschijnlijk toe leiden dat de biggenproductie in Denemarken dit jaar zal krimpen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden