Shutterstock

Nieuws Varkens

Duitse slachters willen nu geen extra ITW-varkens

18 Mei 2022 - Redactie Boerenbusiness

Duitse varkensslachters hebben op het moment geen behoefte aan extra varkens die voldoen aan de voorwaarden van Initiative Tierwohl (ITW). Het afgelopen halfjaar was er volop vraag naar slachtrijpe dieren die voldeden aan deze criteria maar inmiddels overstijgt het aanbod de plaatsingsmogelijkheden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het afgelopen jaar was de vraag naar vlees uit de ITW-keten groot. Veel supermarkten vulden met name de vers vleesschappen met varkensvlees dat aan de ITW-voorwaarden voldeed. Begin dit jaar was de vraag naar ITW-varkens groter dan het aanbod waardoor links en rechts toelagen werden betaald bovenop de standaard 'plus' voor ITW-dieren. Een woordvoerder van slachterij Tönnies verklaart tegenover Duitse media dat het aanbod door nieuwe toetreders nu echter te groot is. Ook de zwakke vraag naar varkensvlees speelt mogelijk een rol.

Mogelijk ruimte bij nieuwe afnemers
De woordvoerder van ITW Duitsland bevestigt de huidige situatie. Hij ziet echter mogelijkheden voor nieuwe leveranciers als nieuwe afnemers om ITW-varkens vragen. Daarbij zou het vooral helpen als grote bedrijven en horecaketens zouden toetreden. Op dit moment voldoet ongeveer de helft van de in Duitsland geslachte varkens aan de voorwaarden van ITW, zo'n 25 miljoen stuks.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden