Tönnies

Analyse Varkens

Heeft Vion rumoer effect op Duitse varkensprijs?

18 Mei 2022 - Stef Wissink - 2 reacties

De varkensmarkt bevindt zich nog altijd in lastig vaarwater. De historisch gezien lage slachtaantallen ten spijt, de vleesafzet blijft moeizaam. Toch noteren de meeste partijen onveranderd. Wat doet Vion Duitsland?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wat hoogstens als positief kan worden bestempeld, is dat de stemming in de varkenshandel niet negatiever lijkt dan vorig week. Dat neemt niet weg dat er nog altijd slachtrijpe varkens boven de markt hangen en deze moeilijk te plaatsen zijn. Nederlandse en Duitse slachthuizen vragen absoluut niet om extra varkens. Links en rechts worden er wat extra koppels verkocht aan afnemers in Polen en Spanje. Dat gebeurt veelal echter niet uit weelde, maar om plaatsingsruimte in de stallen te creëren.

Vleeshandel ontbreekt nog steeds impulsen
De verkoop van varkenvlees blijft voorlopig niet tevredenstellend. Nadat het karkas vorige week een forse stap in prijs terug deed, moest de prijs deze week een kleine min incasseren. Ook in Duitsland wordt gemeld dat de vleeshandel in prijs en volume achterblijft bij de verwachtingen. Marktpartijen in alle schakels hopen dat een krimpend aanbod de komende maanden markt kan gaan ontlasten.

De DCA-mutaties voor varkensvleesonderdelen laten deze week vooral minnetjes zien voor hammen (-€0,08) en schouders (-€0,04). Het totale karkas daalt zo'n €0,035 per kilo in waarde.

In Duitsland werden vorige week 770.139 varkens geslacht. Dat waren er ongeveer evenveel als een week eerder. Het gemiddelde geslacht gewicht liep opnieuw met 0,2 kilo terug tot 97,6 kilo. Het is mogelijk een signaal dat het aanbod slachtrijpe varkens in Duitsland iets terugloopt.

De Duitse VEZG-notering blijft onveranderd staan op €1,80 per kilogram geslacht gewicht. Tönnies noteert ook onveranderd op €1,80 per kilogram geslacht gewicht. Ook Vion Duitsland confirmeert zich aan de VEZG-notering en betaalt komende slachtweek €1,80 per kilo geslacht gewicht.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden