Shutterstock

Analyse DCA BestPigletPrice

Biggenprijs kan bodem maar niet vinden

23 Mei 2022 - Wouter Baan - 5 reacties

Al wekenlang staan de biggenprijzen onder grote druk. En hoewel de varkensprijzen intussen gestabiliseerd zijn, is dit nog niet weggelegd voor de biggennotering van DCA.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het biggenaanbod is ruim en afzetmogelijkheden zijn er niet of nauwelijks. Het begint een beetje een repeterend verhaal te worden allemaal. Zeker deze week is de plaatsingsruimte beperkt, nu er vanwege Hemelvaartsdag minder wordt geslacht. De aflevergewichten lopen daarom verder op. 

Vraagverbetering is voorlopig niet aantocht, gezien de varkensprijzen aanzienlijk onder de kostprijzen liggen. Varkenshandelaren zijn dan ook somber gestemd en verwachten dat het moeizame marktbeeld aanhoudt. 

Tik voor VEZG
In Duitsland heeft de VEZG-notering opnieuw een flinke opdoffer gekregen, nadat deze vorige week nog stabiel bleef. Deze week daalt de notering met €5 tot €40 per big. Dit oefent ook weer druk op de prijzen in omliggende landen, waaronder Nederland. 

De DCA BestPigletPrice zit zodoende nog altijd in de hoek waar de klappen vallen, hoewel de druk op de varkensprijzen is afgezwakt. Met een verlaging van €1,50 zakt de notering deze week terug tot €38,50 per big. Een prijsbodem komt wel steeds meer in beeld, denken sommige handelaren. Dit komt overeen met het beeld dat de markt vertoonde in 2018 en 2020. Andere handelaren denken dat we er nog niet zijn. Voor wat het waard is. 

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden