Shutterstock

Nieuws Varkens

Geen nieuwe gevallen AVP in Zuid-Duitsland

3 Juni 2022 - Stef Wissink

Vooralsnog lijkt het eerste geval van Afrikaanse varkenspest (AVP) dat werd vastgesteld op een klein varkensbedrijf in Baden-Württemberg te gaan om een geisoleerd geval.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na eenweek waarin in de omgeving intensief gezocht is naar zieke en dode zwijnen zijn er geen gevallen gevallen van de ziekte bij in het wild levende dieren aangetoffen. Uberhaupt werden er in de directe omgeving van het getroffen bedrijf geen dode zwijnen gevonden. Ook bij zes afgeschoten en geteste zwijnen werd geen AVP vastgesteld. Dat lijkt het vorige week door het regionale landbouwministerie uitgesproken vermoeden dat de virusziekte door menselijk handelen is binnengebracht te bevestigen.

Aantal gevallen Duitsland loopt terug
In de overige Duitse provincies waar AVP is vastgesteld lijkt het aantal aangetroffen gevallen de afgelopen maanden flink terug te lopen. Met name in Brandenburg is het aantal zieke zwijnen flink gereduceerd. Het totaal aantal maandelijks bevestigde gevallen van AVP is gedaald van driehonderd eind vorig jaar naar zo'n honderd in mei.


 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden