Shutterstock

Nieuws Varkens

Zuid-Korea schrapt importheffing varkensvlees

9 Juni 2022 - Stef Wissink

Zuid-Korea heeft een pakket aan maatregelen bekendgemaakt dat de inflatie in het land moet terugdringen. Het verlagen van de importtarieven op een breed scala aan voedingsproducten is er daar één van.

De inflatie in het land klom in mei op tot 5,4% en viel daarmee nog hoger uit dan de voorziene 5,1%. Om de koopkracht van de lagere inkomens tegemoet te komen, trekt de overheid in het land nu de knip. Het reduceren van de importtarieven van een tig aantal soorten voeding moet daarbij helpen. Varkensvlees is één van de producten waarvan het importtarief wordt teruggeschroefd. Deze gaat naar 0% voor landen waarmee Zuid-Korea een handelsakkoord heeft, komend van 25%. De afgelopen maanden spraken insiders uit de vleeswereld al over een vlotte vraag vanuit Zuid-Korea.

Importvolumes al bijna verdubbeld
Over de eerste drie maanden van het jaar is het door Zuid-Korea geïmporteerde volume uit de Europese Unie inmiddels bijna verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat. Werd er in januari, februari en maart 2021 nog gemiddeld rond 16.000 ton varkensvlees geïmporteerd uit landen aangesloten bij de Europese Unie, lag dit volume in dezelfde maanden in 2022 op ruim 30.000 ton. Het opheffen van de importtarieven kan de vraag vanuit het land mogelijk een nieuwe impuls gaan geven

Import varkensvlees Zuid-Korea uit Europese Unie                 2021                       2022
Januari 13.780 32.785
Februari 15.190 31.764
Maart 19.031 27.942
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden