Shutterstock

Nieuws Varkens

Topigs Norsvin zag omzet groeien in 2021

15 Juni 2022 - Stef Wissink

Topigs Norsvin heeft zijn omzet in 2021 opnieuw weten te vergroten. De omzet dikte met bijna 10% aan en kwam uit op €209 miljoen.

De brutowinst van het bedrijf viel iets lager uit en bedroeg €24,1 miljoen. In 2020 werd er een recordbrutowinst gerealiseerd. Het resultaat na belastingen lag in 2021 echter wel op een vergelijkbaar niveau met 2020 en bedroeg €6 miljoen.

Tevredenheid over resultaat
Topigs Norsvin spreekt in een toelichting op de cijfers over 'goede resultaten'. Volgens eigen zeggen maken deze cijfers het mogelijk om de genetische vooruitgang die het  bedrijf realiseert te versnellen en deze bovendien sneller te verspreiden naar klanten.

De groeiende omzet van Topigs Norsvin kwam voort uit een groeiende afzet van zeugen en sperma in 2021. De afzet van de TN70 zeug groeide daarbij wereldwijd met dubbele cijfers. Ook de afzet van de TN Tempo eindbeer verliep boven verwachting.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden