Eigen foto

Analyse DCA BestPigletPrice

Stijging varkensprijzen geeft biggenmarkt lucht

20 Juni 2022 - Wouter Baan

De stijging van de varkensprijs is aan het versnellen en dat geeft ook lucht aan de biggenprijzen. Desalniettemin verschiet de markt niet van kleur. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Laten we bij de varkensmarkt beginnen, want in navolging van de DCA Beursprijs stijgt ook de Vion-notering deze week met 5 cent tot €1,87 per kilo (inclusief btw). Daarmee wordt de betere toon bevestigd door de grootste slachterij van Nederland en dat is een positief signaal. Ook de Duitse markt woensdag op een verhoging af. De stijgende vleesprijzen bieden daar ruimte toe.

De bovenstaande ontwikkelingen zijn gunstig voor de afzet van biggen. Hoewel de handel vlotter verloopt, is de markt niet wild. Dat heeft mede te maken met exportvraag die door sommige handelaren als zwak wordt omgeschreven. Met name naar Duitsland, zoals dat al langer bekend is. De afzet naar Spanje werd bovendien in de wielen gereden door hitteprotocollen.

VEZG stabiel, BPP omhoog
De Duitse biggenprijs (VEZG) staat nog altijd op €40 en wacht waarschijnlijk met stijgen, nadat de varkensprijs bij onze oosterburen een stap naar boven heeft gezet. De stijgende varkensprijzen in Nederland maken dat de DCA BestPigletPrice deze week opnieuw een stap naar boven kan zetten met €1 tot €40,50 per big. Dit is de derde verhoging op rij. 

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden