Shutterstock

Analyse Varkens

Kan Duitse varkensprijs nu wel stap zetten?

22 Juni 2022 - Stef Wissink

Nadat de Nederlandse varkensnoteringen afgelopen week al een stapje omhoog konden zetten, komt deze week ook de Duitse varkensmarkt in beweging. Een positief signaal, al melden handelaren dat er geen sprake is van een uitgesproken hosanna stemming.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het krimpende aanbod slachtvarkens maakt dat de varkenshandel wel duidelijk beter loopt. Ook vanuit het buitenland is er wat vraag naar varkens. Duitse slachthuizen tonen niet al te veel interesse en willen niet extra voor vrije dieren betalen. Dat de markt wel wat meer 'opgeruimd' is, blijkt ook uit de gemiddelde geslachte gewichten. Die stabiliseren in week 23 rond de 98,5 kilo.

Vleeshandel zet ook deze stap
De handel in varkensvlees oogt bovendien ook deze week wat vriendelijker. Nadat er vorige week een eerste duidelijke stap werd gezet, vallen de mutaties voor de diverse varkensvleesonderdelen ook deze week positief uit. Vooral hammen, ribben en nekken werden wat beter verkocht. Het hele karkas werd ongeveer €0,04 per kilo duurder. In Duitsland kwam het aantal varkensslachtingen uit op 750.852 stuks met een gemiddeld geslacht gewicht van 97,0 kilo. Het aantal slachtingen nam daarmee na de korte pinksterweek met zo'n 70.000 stuks toe. Het gemiddelde geslacht gewicht daalde met 0,1 kilo.

De Duitse VEZG-notering is vastgesteld op €1,85 per kilo geslacht gewicht. Dat betekent een plus van €0,05 per kilo. Tönnies en Vion volgen deze mutatie. Insiders hopen dat de markt komende weken nog een aantal stappen omhoog kan zetten, al wordt er ook gewaarschuwd voor het effect van de beginnende zomervakanties. In de regel loopt de afzet van slachtrijpe dieren dan tijdelijk wat minder.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden