Shutterstock

Nieuws Varkens

Varkenshandel ziet stemming weer wegebben

29 Juni 2022 - Stef Wissink

Nadat de varkensmarkt de afgelopen weken wat impulsen kende lijkt de betere stemming inmiddels weer wat te zijn weggeëbd. In de handel wordt gesproken over een 'te rustig' marktverloop.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

En dat is toch wel een teleurstelling nadat de varkensprijs twee weken terug de eerste stap naar boven zette. De hoop bestond dat de notering in korte tijd een flinke stap kon gaan maken. Dat lijkt er voorlopig niet in te zitten, ondanks het krappe aanbod slachtvarkens in Duitsland.

Vleeshandel kent onvoldoende impuls
Hoewel de meeste varkens in Nederland deze week nog aardig te plaatsen zijn, lijken Nederlandse leveranciers door Duitse afnemers deze week soms te worden teruggezet in de aantallen die zij mogen leveren. Andere slachters hebben geen belang bij extra varkens. Omdat de gemiddelde geslachte gewichten in Nederland ook weer wat zijn opgelopen is er volgens insiders van een krap aanbod dan ook geen sprake. Richting komende weken lijkt ook de opnamecapaciteit van Nederlandse slachthuizen bovendien wat terug te vallen, zo merken handelaren op.

De vleeshandel lijkt de voornaamste factor te zijn die een verdere opmars van de prijzen tegenhoudt. Hoewel de onderdelenprijzen voor varkensvlees ook deze week positief muteerden, was het maar een klein stapje omhoog. Het karkas werd in zijn geheel ongeveer €0,02 per kilo meer waard. De aanstaande vakantieperiode is de kans op marktimpulsen in eigen regio maar klein.

Het aantal varkensslachtingen valt in Duitsland opnieuw zeer klein uit. Er werden in totaal 772.880 varkens verwerkt door Duitse slachters met een gemiddeld gewicht van 96,9 kilo.

De Duitse VEZG-notering blijft onveranderd staan op €1,85 per kilo geslacht gewicht. Tönnies en Vion volgen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden