Shutterstock

Nieuws Varkens

Krimp Amerikaanse varkensstapel lijkt gestopt

1 Juli 2022 - Stef Wissink

De varkensstapel in de Verenigde Staten ontwikkelt zich op het moment vrij vlak. Ten opzicht van één jaar eerder is er sprake van een kleine krimp, maar ten opzichte van de telling 1 maart dit jaar werden er ongeveer evenveel varkens geteld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dat blijkt uit het kwartaalrapport over de varkensmarkt in de Verenigde Staten van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Het totaal aantal dieren kwam uit op 72,5 miljoen stuks. Dat zijn er zo'n 0,6 miljoen minder (-0,8%) dan vorig jaar op dezelfde datum. Ten opzichte van 1 maart dit jaar lag het aantal varkens slechts een fractie lager (-0,1%).

Zeugenstapel ietsje groter
Bovendien lijkt voor het eerst sinds lange tijd het aantal zeugen in de Verenigde Staten weer iets te groeien. Er werden op 1 juni 6,17 miljoen zeugen gehouden, zo'n 7.000 stuks meer dan nog op 1 maart. Het is mogelijk een eerste signaal dat het aantal varkens in de Verenigde Staten voor het eerst sinds lange tijd weer wat zou kunnen gaan groeien in verloop van dit jaar. Het aantal getelde biggen en vleesvarkens daalde ten opzichte van 1 maart nog licht met zo'n 150.000 tot in totaal 66,35 miljoen dieren.

De productiviteit van de zeugen ligt de afgelopen maanden rond het niveau van vorig jaar. Er werden in het eerste half jaar per zeug gemiddeld zo'n 10,84 tot 11,1 biggen per word gespeend.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden