Tönnies

Nieuws Varkens

Stabiele prijs hoogst haalbare op varkensmarkt

6 Juli 2022 - Stef Wissink

De varkensmarkt is de positieve ondertoon in de afgelopen twee weken duidelijk weer kwijtgeraakt. Waar er hoop bestond op een flinke opmars van de varkensnoteringen is een onveranderde notering nu het hoogst haalbare.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De meeste positiviteit was vorige week al uit de markt weggeëbd en de uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) in varkensdicht gebied in Duitsland heeft de situatie geen goed gedaan. Het is niet zo dat er sterke directe negatieve gevolgen waarneembaar zijn, maar toch zijn afnemers en verwerkers van varkens wel wat voorzichtiger. Tegelijkertijd willen varkenshouders links en rechts vlot doorleveren, om het probleem van volle stallen bij een eventuele uitbraak van AVP voor te zijn. 

Tamme vakantieperiode
Daarbij zorgt de start van de vakantieperiode ervoor dat de vraag naar slachtvarkens sowieso wat tammer is. Naar verluidt slachten niet alle slachters de komende weken op het hoogst mogelijke tempo. Ook vanuit Duitsland is de vraag erg rustig. 

De impulsloze vleeshandel is zeker voor een deel debet aan het rustige marktverloop. Uit de DCA-mutaties varkensvleesonderdelen blijkt dat alle delen onveranderd noteren na de kleine plussen van afgelopen weken.

Ondertussen blijven de slachtaantallen in Duitsland laag. Vorige week werden er 771.000 varkens verwerkt met een gemiddeld gewicht van 96,9 kilo. Daarmee lagen zowel de aantallen als de gewichten op een vergelijkbaar niveau met de voorgaande week.

De Duitse VEZG-notering komt uit op €1,85 per kilo geslacht gewicht, evenals Tönnies en Vion.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden