Shutterstock

Nieuws Varkensmarkt

Duitse regering schiet varkenshouder te hulp

15 Juli 2022 - Redactie Boerenbusiness

De Duitse regering gaat varkenshouders financieel compenseren voor de financiële schade als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Een varkenshouder kan maximaal €15.000 aan steungeld ontvangen. Door de aanhoudend lage opbrengsten is dit een welkome aanvulling op de rekening courant van de ondernemers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De steunmaatregelen maken deel uit van een vergroeningsprogramma voor de agrarische sector. In totaal is hiervoor €180 miljoen vrijgemaakt. Mesters ontvangen per 100 vleesvarkens gemiddeld €125. Vermeerderaars beuren €31 per 100 biggen en €97 per zeugenplaats. De steun per bedrijf is beperkt tot €15.000.

De genoemde bedragen zijn verhoudingsgewijs niet hoog in relatie tot de negatieve marges op dit moment, maar het is toch een welkome aanvulling. De uitbetaling start vanaf medio augustus, schrijven Duitse agrarische media. Als reden voor de steunhulp verwijst de Duitse regering naar marktverstoringen door de oorlog in Oekraïne. Dit is opvallend, omdat de oorlog  de Europese varkensmarkt niet direct raakt. De negatieve marges in de sector zijn er al veel langer. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden