Shutterstock

Analyse Varkens

Biggenhandel moet waken geen potjes te breken

8 Augustus 2022 - Klaas van der Horst

Via de vaste contacten blijft de biggenafzet nog redelijk doorlopen. In ieder geval richting Duitsland. Richting Spanje zijn er vanwege de hoge temperaturen wat afzeggingen. Ook restkoppels zijn moeilijk te verkopen. Toch lijken er verder geen gekke dingen te gebeuren in de biggenhandel als geheel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit blijkt uit een rondgang onder handelaren. De belangrijke Duitse markt blijft stabiel. De Duitse biggennotering van de VEZG blijft deze week voor de zesde keer op rij onveranderd op €42,50 per big.

Geen verspreiding Emsland
Er lijkt iets meer rust te komen op de markt. Er is nog steeds een dreiging van Afrikaanse varkenspest, maar de recente besmetting in Emsland lijkt niet tot nog weer nieuwe gevallen te leiden. Dat leidt tot heel wat opluchting, al moet het definitieve signaal 'brand meester' nog worden gegeven. Een verdere verspreiding van AVP onder gehouden varkens, kan tot heel veel problemen leiden in de varkenssector door logistieke belemmeringen, verlies van afzet en niet meer kunnen exporteren naar diverse landen. Daardoor zouden ook direct minder biggen worden opgezet.

Overigens worden nu ook niet veel biggen opgelegd. In de regio Emsland zit alles op slot. Richting Zuid-Europa gaan ook weinig biggen weg. De temperaturen zijn te hoog. Bedrijven die dan met partijen biggen blijven zitten, moeten direct genoegen nemen met een afslag van enkele euro's per big.

De DCA BestPigletPrice blijft ook deze week staan op €41,50, wat onveranderd is en dat voor de zesde week op rij.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden