Eigen foto

Analyse Varkens

Charmecorvee in prijs biggen door varkenshandel

15 Augustus 2022 - Klaas van der Horst - 5 reacties

In het kielzog van de hogere varkensprijzen moet de biggenprijs deze week ook iets omhoog. Het is geen beweging vanuit de markt zelf, maar meer omdat de vermeerderaars volgens de handel ook een beetje lucht moeten hebben. Het voelt een beetje als charmecorvee. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wie kijkt naar vraag en aanbod van biggen, had de DCA BestPigletPrice eigenlijk gewoon gelijk moeten houden, zo stellen meerdere handelaren. Maar dat is voor de langere termijn misschien niet heel verstandig en ook de vermeerderaars moeten een deel van de koek hebben, zo valt te horen. Varkenshouders kunnen moeilijk tot 14 cent meer krijgen en vermeerderaars niets.

Uitstel leveringen
De biggenexport naar Duitsland loopt goed door, al blijft het ook daar moeilijk om extra biggen af te zetten. Richting de oosterburen gaat het in ieder geval beter dan naar Zuid-Europa. Handelaren die veel naar Spanje en andere Zuid-Europese bestemmingen exporteren, konden vorige week soms nog geen derde van hun geplande leveringen realiseren door de hitte. Deze week lijkt dat beter te gaan, maar het warme weer heeft duidelijk zijn invloed op de markt.

De biggenprijs van de Duitse VEZG reageert alvast positief op de betere varkensprijs en gaat voor deze week alvast met €4,00 omhoog naar €46,50 per stuk. De voorgaande zes weken stond deze notering vast op €42,50 per stuk.

De DCA BestPigletPrice gaat deze week ook omhoog naar €43,50, dat is een plus van €2,00.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden