Shutterstock

Analyse varkens

Handel ziet ruimte voor verdere prijsverbetering

19 Augustus 2022 - Redactie Boerenbusiness

De Nederlandse slachterijen reageren maar traagjes op de berichten over hogere varkensprijzen in veel omringende landen. Te traag vinden handelaren en wijzen erop dat het aanbod van varkens nog steeds terugloopt en dat de vleesprijzen oplopen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

"Laatst waren wij misschien een beetje  voorzichtig, maar deze keer moet de prijs in Nederland echt een goede stap omhoog," zegt een grote varkenshandelaar. Collega-handelaren menen ook dat, gezien het brede positieve sentiment, de slachterijen hier nu ook in beweging moeten komen.

De Nederlandse slachterijen zijn tot nu toe terughoudend. Dat wekt onbegrip en hier en daar frustratie ook. Want, welke reden is er om niet te verhogen als de meeste seinen op groen staan, reageert een andere handelaar.

Alleen Internetbeurs iets zwakker
De eerlijkheid gebied hem wel om te zeggen dat de internetbeurs deze week een paar centen terugviel, maar dat is eigenlijk het enige mogelijke bezwaar. 

Slachterijen verwijzen naar de nog aanhoudende zomerperiode met een beperkte vraag naar varkensvlees. Hierdoor zou er minder worden geslacht en minder vlees worden verkocht, maar dit zou dan vooral in Nederland moeten spelen. In Duitsland lijkt er qua afzet meer leven in de brouwerij. Slachterij Tönnies bijvoorbeeld kijkt redelijk positief tegen de markt aan.

De DCA Beursprijs 2.0 steekt op basis van de opgave van handelaren voor volgende week positief in. De geslachte varkens laten een plus zien van €0,05 en stijgen daardoor naar €1,92. De stijging voor de levende varkens was €0,04, waardoor de prijs uitkwam op €1,52.

 Klik hier voor een toelichting op de notering. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden