Shutterstock

Analyse Biggen

Stroeve biggenmarkt trekt zich aan varkensprijs op

22 Augustus 2022 - Wouter Baan - 3 reacties

Zo vlot als de afzet van vleesvarkens verloopt, zo moeizaam gaat het in de biggenhandel. Desalniettemin is er een stevige verhoging weggelegd voor de DCA BestPigletPrice deze week.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De hogere varkensprijzen weten de vraag naar biggen vooralsnog niet los te weken. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, is ook van toepassing bij vleesvarkenshouders. De vraag naar biggen is namelijk heel matig, terwijl het aanbod als ruim wordt omschreven. Met name de export naar de Zuid-Europese bestemmingen blijft achter. Het toeristenseizoen loopt daar op zijn einde en daar heeft het mee te maken. De biggen van nu komen rond de jaarwisseling als vleesvarken op de markt.

Noteringen in de lift
De vraag naar biggen zal in de komende weken waarschijnlijk niet verbeteren, ondanks dat de varkensprijzen op records afstevenen. Het komt zelden voor dat de biggenmarkt in deze tijd van het jaar wild is. Toch koersen de prijzen hard omhoog. De Duitse VEZG-notering steeg vrijdag al €3,50 tot €50. Ook de DCA BestPigletPrice gaat ook deze week met €2 omhoog tot €45,50 per big en blijft daarmee redelijk in de pas met Duitsland. 

De prijsverhogingen kunnen gezien worden als een 'herverdeling' van de opbrengsten tussen vleesvarkenshouders en vermeerderaars. Sec op basis van de biggenmarkt zijn dergelijke verhogingen eigenlijk niet realiseerbaar, zo geven handelaren aan. De prijsontwikkelingen van de afgelopen weken geven de sector over de volle breedte in elk geval weer een beetje lucht.  

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden