Tönnies

Nieuws Varkensmarkt

Duitse varkensprijs verrast met nieuwe plus

7 September 2022 - Wouter Baan - 1 reactie

De Duitse varkensprijs heeft vanmiddag onverwacht een stap naar boven gezet. Dit terwijl slachterijen in Duitsland in de afgelopen dagen nog nadrukkelijk op de rem trapten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met een verhoging van €0,05 stijgt de VEZG-notering naar €2,10 per kilo. Daarmee wordt het record opnieuw verbroken. De verhoging komt onverwacht, vorige week nog stabiliseerde de notering en leek de fut uit de markt te zijn. Ook in Nederland en omliggende landen vlakten de prijzen af.

Het is woensdagmiddag nog twijfelachtig of de grote Duitse slachterijen als Vion en Tönnies de verhoging gaan volgen. Vooral Tönnies maakte in de afgelopen weken nadrukkelijk stemming en gaf aan dat verdere prijsverhogingen niet haalbaar waren, dit met het oog op de afvlakkende vleesprijzen.

Ondertussen worstelen slachterijen met de hoge energieprijzen. In reactie daarop kwam Westfort met een extra toeslag op de vlees-onderdelenprijzen, vanwege de fors gestegen energieprijzen. Mogelijk komen ook andere slachterijen met een energietoeslag, zo leeft de gedachte in de vleesmarkt.  

Met 733.809 slachtingen in de afgelopen week is het Duitse varkensaanbod op papier krap, al lijkt dit door de gekrompen dieraantallen de nieuwe werkelijkheid te zijn. Waarschijnlijk vindt de stijgende Duitse varkensprijs daar steun. In Nederland is het aanbod verhoudingsgewijs ruimer, waarmee de weg naar een hogere varkensprijs dicht lijkt. Maar mogelijk krijgt de Nederlandse markt een nieuwe impuls door de onverwachte Duitse plus.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden