Shutterstock

Nieuws Vlees

Lege slachthaken uiten zich in Duitse vleesproductie

19 September 2022 - Wouter Baan

De Duitse vleesproductie heeft in de eerste helft van 2022 een flinke knauw gekregen. Met name de varkensvleesproductie heeft een jasje uitgedaan, maar er is ook flink minder rundvlees...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De totale productie van rund-, varkens-, schapen-, geiten-, paarden-, gevogelte- en kippenvlees daalde met 7,9% tot onder 3,5 miljoen ton. Aanjager van de krimp is de productie van varkensvlees die met circa 10% terugging tot 2,3 miljoen ton. Dit is het laagste niveau sinds 2006.

Een grote verrassing is de terugval niet, gezien de slachtcijfers dit jaar flink lager uitpakken. In de afgelopen zomermaanden lieten de varkensslachtcijfers bovendien een verdere daling zien, waarmee een grotere krimp van de vleesproductie in het verschiet ligt. Veel Duitse varkenshouders stopten in het afgelopen jaar door vergrijzing en tegenvallende opbrengsten.

Rund en pluimvee
Ook de rundvleesproductie staat onder druk. Destatis rapporteert een daling van 9,1% tot 476.000 ton. Hoewel de dieraantallen onder druk staan, werd de krimp mogelijk versterkt door de fors gestegen melkprijs. Dit motiveert melkveehouders immers niet om koeien af te voeren naar het slachthuis.

Vergeleken met de grote teruggang in productie van varkens- en rundvlees is de pluimvleesproductie opvallend stabiel, met een minieme krimp van 0,2% tot 771.600 ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden