Eigen foto

Analyse DCA BestPigletPrice

Ook biggenprijs neemt gas terug en vlakt af

19 September 2022 - Wouter Baan

De stijgende varkensprijzen in de afgelopen weken gaven de biggenmarkt de nodige energie. Hoewel de afzet niet direct verbeterde, kwam er wel ruimte voor hogere prijzen. Nu de varkensprijs definitief is afgevlakt, ligt ook de biggenprijs weer aan de ketting.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kijkend naar de biggenmarkt op zichzelf is er geen aanleiding voor een hogere of lagere prijs. De (export)vraag is niet wild en het aanbod is normaal tot ruim. 

VEZG vlakt af
De Duitse biggenprijs (VEZG), die in de afgelopen weken veel sneller steeg dan de Nederlandse noteringen, vlakt deze week af op €56. Deze mutatie zet een streep door de laatste motivatie om de DCA BestPigletPrice op te voeren. Een aantal handelaren is namelijk van mening dat het verschil met Duitsland niet te groot moet worden.

Op basis van de opgaven stabiliseert de DCA BestPigletPrice deze week op €46,50 per big. Het ligt voor de hand dat de markt de komende weken vasthoudt aan de stabiele koers. Hoewel de biggennoteringen in de herfst vaak onder druk komen te staan, lijkt daar op dit moment geen aanleiding voor. Dit komt omdat de biggenprijs relatief laag staat ten opzichte van de varkensprijs. 

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden